Istoric

Compania noastră se bazează pe o tradiție puternică în materie de inovație care a luat naștere în New York, în 1858, atunci când dr. Edward R. Squibb a înființat o companie farmaceutică în Brooklyn, și în 1887, când doi prieteni, William McLaren Bristol și John Ripley Myers au cumpărat o firmă de fabricare a medicamentelor aflată în dificultate, în Clinton. Împreună, au pus bazele companiei noastre de astăzi — lider mondial în sector biofarmaceutic ce duce mai departe această tradiție în materie de inovație.

1858

Ca tânăr medic în Marina Americană, Edward Robinson Squibb (1819-1900) a fost atât de puțin impresionat de calitatea medicamentelor disponibile pe nave în timpul războiului din Mexic, încât a aruncat medicamentele necorespunzătoare în ocean. În 1858, și-a înființat propriul laborator farmaceutic la Brooklyn, New York. Dr. E.R. Squibb s-a dedicat producției de medicamente în formă pură.
1858
Squibb a devenit furnizorul de medicamente pentru armata Uniunii în timpul Războiului Civil. A inventat „cufărul” Squibb („Squibb pannier”)—o cutie pentru medicamente din lemn, compactă, folosită pe câmpul de luptă — umplută cu aproximativ 50 de medicamente pentru tratarea victimelor. Cutia se vindea cu aproximativ 100 de dolari şi conţinea eter şi cloroform în vederea utilizării ca anestezic în timpul amputărilor, chinină şi whisky pentru tratamentul simptomelor malariei şi tratamente naturiste pentru dizenterie şi alte boli care făceau ravagii în taberele insalubre ale armatei.
1860
William McLaren Bristol (stânga) şi prietenul său, John Ripley Myers, au investit 5 000 de dolari în Clinton Pharmaceutical Company, o firmă de fabricare a medicamentelor falimentară, situată în Clinton, New York. Compania a fost înfiinţată oficial la 13 decembrie 1887, avându-i pe Bristol ca preşedinte şi Myers ca vicepreşedinte.
1887
Squibb s-a retras în 1895 şi a încredinţat cea mai mare parte a responsabilităţii pentru administrarea firmei fiilor săi, Charles şi Edward. Compania a devenit cunoscută sub denumirea E.R. Squibb & Sons.
1895
Primul produs Bristol-Myers recunoscut pe plan naţional, numit „stațiunea săracului “ de către chimistul șef J. Leroy Webber, a fost o sare minerală laxativă care, atunci când era dizolvată în apă, reproducea gustul și efectele apelor minerale naturale din Boemia. Noul produs, botezat Sal Hepatica, nu s-a vândut foarte bine la început. Totuși, în 1903, Sal Hepatica devenise unul dintre cele mai bine vândute produse.
1898
Bristol și Myers au schimbat denumirea din Clinton în Bristol, Myers Company (o cratimă urma să înlocuiască virgula după moartea lui Myers în 1899, atunci când compania a devenit corporaţie). Bristol-Myers a reuşit să se impună ca un mare jucător pe piaţă în 1900, păstrându-și poziția de atunci.
Un alt succes răsunător al acestei perioade a fost pasta de dinți Ipana, prima pastă de dinți ce cuprindea dezinfectant în formula sa, oferind astfel protecție împotriva infectării gingiilor care sângerează. Cererea de Sal Hepatica şi Ipana au transformat Bristol-Myers dintr-o companie regională într-o companie internaţională.
Fiii Squibb vând societatea lui Lowell M. Palmer și Theodore Weicker, iar compania capătă statut juridic. În același an, s-a achiziționat teren în New Brunswick, New Jersey, pentru construirea unei unități de fabricare a eterului. Cam în aceeași perioadă, a fost conceput prototipul siglei. Sigla reprezintă uniformitatea, puritatea, eficacitatea și fiabilitatea produsului, obținute prin cercetare.
1905
Squibb inventează sloganul: „Ingredientul de neprețuit al fiecărui produs este onoarea și integritatea fabricantului său.” Este cel mai eficient text publicitar folosit vreodată de Squibb. În stânga este prezentată o reclamă din 1920 la pastă dentară şi la ulei din ficat de cod.
1921
Profitul brut al Bristol-Myers a depăşit 1 milion de dolari, iar produsele sale s-au vândut în 26 de ţări. Acţiunile deţinute de moştenitorii lui John Myers au devenit disponibile pentru vânzare, generând o serie de luări de poziţie care, în 1929, au ajuns să transforme Bristol-Myers într-o companie cotată la Bursa de Valori din New York.
1924
Depresiunea de după război l-a determinat pe Bristol-Myers să renunţe la activitățile sale farmaceutice și să se dedice în totalitate specialităților sale: Sal Hepatica și Ipana, cele două produse de mare succes, și aproximativ douăsprezece articole de toaletă variate, antiseptice și siropuri de tuse. Sediul companiei a fost stabilit la Manhattan și, după ce a trecut fără probleme în zona produselor de consum, Bristol-Myers a început să facă publicitate pentru produsele sale, precum loțiunea capilară Vitalis pentru bărbați și deodorantul Mum, publicitatea fiind adresată direct publicului.
1938
Institutul Squibb pentru Cercetare Medicală (Squibb Institute for Medical Research) a fost înființat în New Brunswick, New Jersey. Institutul a adus progrese majore sectorului farmaceutic, în special în ceea ce privește antibioticele.
Squibb a obținut cultura de penicillium notatum din Marea Britanie și a elaborat procese de fermentare în cuvă adâncă pentru producția de penicilină. În 1943, Squibb producea penicilină în rezervoare de 15 000 de galoane (aproximativ 56 781 litri) în unitatea sa din New Brunswick, New Jersey — cea mai mare fabrică de penicilină din lume.
1940

1941

Bristol-Myers a cumpărat Cheplin Laboratories—un fabricant de lapte acidofil din Syracuse, New York —și a început lucrările pentru o nouă fabrică de penicilină. Cheplin a devenit furnizorul principal de penicilină pentru forțele armate aliate pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, a devenit clar că penicilina și alte antibiotice reprezintă o oportunitate imensă pentru Bristol-Myers. Cheplin este redenumit Bristol Laboratories în 1945, iar Frederic N. Schwartz preia comanda.
1943
Între 1945 și 1960, Bristol-Myers and Squibb au avut o contribuție semnificativă la epoca antibioticelor, prin extinderea unităților lor și producerea de streptomicină, tetraciclină și alte descoperiri.
A fost înființată Squibb International care s-a extins în America de Sud și în Europa, construindu-se în același timp unități de producție în Mexic, Italia și Argentina.
1946
Squibb a primit premiul Lasker, unul dintre cele mai respectate premii științifice din lume, pentru descoperirea proprietăților antituberculoase ale Nydrazid (isoniazid), un antibiotic folosit pentru tratarea tuberculozei.
1955

1956

Bristol-Myers a achiziționat Clairol, companie înființată de echipa formată din doi soți, Lawrence Gelb și Joan Clair. Clairol a transformat vopseaua pentru păr, dintr-un articol dificil de folosit, într-un produs de larg consum care a avut un succes răsunător.
1959
E.R. Squibb & Sons au comercializat prima periuță de dinți electronică în 1961. Până în 1990, au fost introduse peste 150 de alte mărci de periuțe de dinți automate, majoritatea dintre acestea imitând în principal modelul inițial al Squibb, inventat de profesorul Philippe G. Woog.
1961
Bristol-Myers a cumpărat Mead Johnson & Company, lider în sectorul nutriției pentru nou-născuți și copii, care își fundamentează activitatea pe știință. Mead Johnson a introdus prima formulă de lapte praf pentru nou-născuți în 1910, iar de-a lungul deceniilor, și-a extins domeniul de activitate către vitamine, produse farmaceutice și nutriție prenatală. Brandul Enfamil® s-a dezvoltat până în punctul în care a fost recunoscut pe plan mondial pentru poziția sa de lider în domeniul nutriției pediatrice.

1967

Squibb și-a lărgit activitățile către cercetarea în domeniul cancerului, descoperind și dezvoltând hidroxiurea pentru leucemie și cancerul ovarian avansat.
1967
Bristol-Myers a fost prezent o perioadă în industria divertismentului. În 1970, compania a înființat Palomar Pictures care a produs “The Taking of the Pelham One, Two, Three,” (S-a furat un tren 1,2,3) cu Walter Matthau și Robert Shaw, și “The Stepford Wives,” (Nevestele din Stepford), cu Katharine Ross și Paula Prentiss. Palomar a fost desființată în 1974.
1970
Squibb și-a stabilit sediul internațional în Princeton, New Jersey. De asemenea, a extins Institutul Squibb din Princeton, New Jersey. Această extindere i-a permis companiei Squibb să facă mai multe descoperiri revoluţionare şi progrese în domeniul cercetării medicale.
1971
În anii 1970, Bristol-Myers a introdus mai multe medicamente pentru cancer, începând în 1973 cu BLENOXANE® (sulfat de bleomicină) pentru carcinoamele cu celule scuamoase, cancerul capului şi al gâtului, şi limfoamele non-Hodgkin; au urmat, în 1974, MUTAMYCIN® (mitomicină) pentru cancerul osos şi tumorile stomacale şi ale pancreasului; în 1976, CEENU® (lomustină), un produs pentru chimioterapia în cancerul cerebral şi limfoamele Hodgkins; în1977, BICNU (carmustin), pentru tratamentul cancerului cerebral și al cancerului limfatic; și în 1978, medicamentele împotriva cancerului PLATINOL și LYSODREN (mitotan).
1973
Cercetătorii Squibb Miguel A. Ondetti (stânga) și David W. Cushman au creat CAPOTEN (captopril)®; primul medicament din noua clasă de medicamente împotriva hipertensiunii numite inhibitori ai ECA (enzimă de conversie a angiotensinei). CAPOTEN este o nouă descoperire medicală importantă pentru tratamentul pacienților cu hipertensiune arterială.
1975
Miguel A. Ondetti
Squibb a vândut un pansament dentar în anii 1970 care își păstra vâscozitatea pe suprafețele calde și umede. La acea dată, pacienții stomizați erau constrânși să folosească substanțe iritante precum cauciuc și bandă adezivă pentru a-și fixa sacii colectori de corp. Squibb a înființat ConvaTec ca divizie separată în 1978 pentru a dezvolta barierele și produsele cutanate adezive care să ofere persoanelor stomizate o nouă libertate. ConvaTec, cu sediul în Skillman, New Jersey, a devenit o companie globală cu 3 000 de angajați în 100 de țări.
1978
ConvaTec
Bristol-Myers aduce pe piață VEPESID® (etoposide), un tratament împotriva cancerului.
1983
Bristol-Myers VEPESID
Bristol-Myers a deschis un complex de cercetare de vârf în Wallingford, Connecticut, conceput pentru a găzdui peste 800 de oameni de știință și membri ai personalului auxiliar. În 1995, această unitate a fost numită Richard L. Gelb Center for Pharmaceutical Research and Development, după numele fostului Președinte și Director Executiv al Bristol-Myers.
1986
Squibb opens a state-of-the-art research complex in Wallingford, Connecticut
Bristol-Myers a fuzionat cu Squibb, creând un lider mondial în industria sănătății. În urma fuziunii a fost creată compania Bristol-Myers Squibb, care era la acea dată a doua companie farmaceutică din lume.
1989
Bristol-Myers merges with Squibb
PARAPLATIN® (carboplatin) este aprobat pentru tratamentul cancerului ovarian recurrent.
PARAPLATIN
FDA (Food and Drug Administration) aprobă VIDEX® (didanosine).
1991
VIDEX® (didanosine)
În 1991 sunt aprobate doua medicamente în afecțiuni cardiovasculare: PRAVACHOL® (pravastin sodium) și MONOPRIL® (fosinopril sodium).
Antibiotic-CEFZILl® and cardiovascular-PRAVACHOL® (pravastatin sodium) and MONOPRIL® (fosinopril sodium)
Bristol-Myers Squibb dezvoltă un nou medicament, TAXOL® (paclitaxel).
TAXOL® (paclitaxel)
Un antibiotic, CEFZIL® (cefprozil) este aprobat în 1992.
CEFZIL® (cefprozil)
Compania încheie procesul de achiziție al Union Pharmacologique Scientifique Appliquee (UPSA), un producător farmaceutic important din Franța. Cumpără GLUCOPHAGE® (metformin hydroxchloride) de la Lipha Pharmaceuticals, Inc. și primește aprobarea FDA pentru ZERIT® (stavudine).
1994
GLUCOPHAGE®

1995

Compania deține peste 60 de linii de producție și vânzări anuale de peste 50 de milioane USD la nivel global. PRAVACHOL® (pravastatin sodium) primește autorizație FDA pentru utilizare extinsă.
1995
PRAVACHOL® (pravastatin sodium)
Compania inaugurează o unitate de cercetare în Hopewell, New Jersey. Două noi medicamente importante dezvoltate în colaborare cu Sanofi-Sythelabo primesc aprobare: AVAPRO® (irbesartan) și PLAVIX® (clopidogrel bisulfate). PLAVIX® urmează să devină cel mai bine vândut produs al companiei.
1997
FDA autorizează produsul EXCEDRIN® Migraine pentru controlul durerilor de cap cauzate de migrene și al simptomelor asociate. Excedrin devine primul medicament împotriva durerilor de cap provocate de migrene fără rețetă.
1998
Excedrin® Migraine
Președintele Bill Clinton a acordat Bristol-Myers Squibb Medalia Națională de Tehnologie (National Medal of Technology) — cea mai mare distincție americană pentru inovația tehnologică—„pentru că a prelungit și îmbunătățit viața oamenilor prin activități de cercetare și dezvoltare farmaceutică inovatoare și pentru că a redefinit știința cercetărilor clinice prin studii clinice revoluționare și foarte complexe care sunt recunoscute ca modele în cadrul industriei.”
Bristol-Myers Squibb a lansat SECURE THE FUTURE®, un angajament de a aloca 100 de milioane de dolari pentru programe de extindere a cercetărilor și informare a comunităților în domeniul HIV/SIDA în șapte țări din Africa: Botswana, Namibia, Lesotho, Swaziland, Uganda, Burkina Faso și Tanzania.
1999
Împreună cu alte patru companii farmaceutice și agenții internaționale, Bristol-Myers Squibb a aderat la inițiativa Drug ACCESS a ONU SIDA. Programul ACCESS și-a propus să asigure disponibilitatea pe scară largă a medicamentelor și tratamentelor antiretrovirale în țările din Africa, prin reducerea prețurilor. Compania s-a oferit să reducă cu 90% prețurile medicamentelor pentru HIV/SIDA în țările respective.
2000
Bristol-Myers Squibb a alocat 15 milioane de dolari pentru extinderea SECURE THE FUTURE® în patru țări din Africa Occidentală—Burkina Faso, Côte d’Ivoire, Mali și Senegal.
Bristol-Myers Squibb a anunțat o nouă strategie care a inclus o focalizare accentuată asupra medicamentelor și un program de dezvoltare externă agresiv. În cadrul acestei strategii noi, compania și-a vândut unitatea Clairol.
Compania lansează GLUCOVANCE® (glyburide și metformin hydrochloride), o combinație în pastilă unică de metformin și glyburide. Lansează de asemenea GLUCOPHAGE XR (metformin hydrochloride), o formulă a GLUCOPHAGE cu administrare zilnică.
Bristol-Myers Squibb a fost aleasă „Compania farmaceutică cea mai admirată din America” de către FORTUNE Magazine.
Spitalul pentru copii Bristol-Myers Squibb s-a deschis în martie 2001 în cadrul Robert Wood Johnson University Hospital din New Brunswick, New Jersey. Primul spital autonom pentru copii din stat, acesta a oferit îngrijiri medicale fără a ține seama de capacitatea financiară a familiei și a pus la dispoziție peste 45 de specialități pediatrice.
Bristol-Myers Squibb Children's Hospital opens in  2001
Compania anunță achiziționarea DuPont Pharmaceuticals pentru suma de 7.8 miliarde USD, pentru a-și întări directia în farma. Odată cu achiziția DuPont, Bristol-Myers Squibb adaugă SUSTIVA® (efavirenz) și COUMADIN® (warfarin sodium) în portofoliu. Compania achiziționează de asemenea Bristol-Myers Squibb Medical Imaging.
Bristol-Myers Squibb acquires DuPont

2001

FDA aprobă ABILIFY® (aripiprazole) în luna noiembrie. A fost comercializat în Statele Unite împreună de către Bristol-Myers Squibb și Otsuka America Pharmaceutical.
2002
ABILIFY® (aripiprazole)
Compania a sponsorizat Bristol-Myers Squibb TOUR OF HOPE™, un eveniment de ciclism fără precedent, derulat timp de o săptămână, parcurgând distanța de la o coastă la alta. Pe ruta parcursă, echipa formată din 26 de membri - supraviețuitori ai cancerului, îngrijitori, medici, asistenți medicali și cercetători - a crescut gradul de conștientizare asupra cercetărilor în domeniul cancerului și importanței studiilor clinice pentru dezvoltarea tratamentelor noi. Bazându-se pe succesul evenimentului din 2003, Bristol-Myers Squibb a sponsorizat un nou eveniment de acest gen, Turul Speranței din 2004.
2003
Tour of Hope
În iulie, REYATAZ® (atazanavir sulfate) este disponibil în Statele Unite.
În februarie, FDA aprobă ERBITUX® (cetuximab), dezvoltat și comercializat în colaborare cu ImClone Systems Incorporated.
2004
În martie FDA aprobă BARACLUDE® (entecavir). La sfârșitul lui decembrie FDA aprobă ORENCIA® (abatacept).
2005
În iunie FDA aprobă SPRYCEL® (dasatinib).
2006
În iulie, Bristol-Myers Squibb și Gilead Sciences anunță aprobarea de către FDA a ATRIPLA® (efavirenz 600 mg/emtricitabine 200 mg/tenofovir disoproxil fumarate 300 mg).
Bristol-Myers Squibb a anunțat o nouă strategie pentru a deveni, dintr-o companie farmaceutică cu dezvoltare medie, o companie de generație viitoare în industria biofarmaceutică, axată pe descoperirea și dezvoltarea medicamentelor inovatoare pentru combaterea unor boli grave. Pentru a accelera această transformare, compania a introdus abordarea String of Pearls (Colierul de perle) care completează și îmbunătățește capacitățile sale interne printr-o serie de alianțe, achiziții și parteneriate inovatoare cu companii mici și mari.
2007
În octombrie, Bristol-Myers Squibb anunță aprobarea FDA pentru IXEMPRA™(ixabepilone).
Bristol-Myers Squibb cumpără Adnexus Therapeutics, dezvoltatorul unei noi clase de biologice numite Adnectins™. Achiziția sprijină strategia Bristol-Myers Squibb de dezvoltare de produse biologice în mai multe arii terapeutice și include un medicament oncologic aflat în fază I de dezvoltare, CT-322. Adnexus a fost prima achiziție în cadrul Colierului de Perle al companiei (menit să accelereze descoperirea și dezvoltarea unor noi terapii prin alianţe, parteneriate şi achiziții inovative.
Subliniindu-și angajamentul față de copiii cu HIV/SIDA la nivel mondial, Bristol-Myers Squibb a deschis un centru clinic nou la Bristol-Myers Squibb Children’s Hospital în cadrul centrului Robert Wood Johnson University Hospital din New Brunswick, New Jersey. Dedicat cercetării și tratamentului în domeniul afecțiunilor sistemului imunitar și bolilor infecțioase la copii, Bristol-Myers Squibb Pediatric Infectious Disease and Immunology Center (Centrul Pediatric de Imunologie și Boli Infecțioase Bristol-Myers Squibb) a putut să își deschidă porțile datorită donației de 5 milioane de dolari din partea Fundației Bristol-Myers Squibb.
Bristol-Myers Squibb și-a vândut unitatea de imagistică medicală societății de investiții cu capital privat Avista Capital Partners pentru 525 milioane de dolari, în cadrul efortului său de a se concentra asupra sectorului farmaceutic principal. De asemenea, Bristol-Myers Squibb a vândut unitatea ConvaTec către Nordic Capital Fund VII și Avista Capital Partners pentru suma de 4,1 miliarde de dolari. ConvaTec era lider mondial în domeniul dezvoltării şi comercializării tratamentelor pentru plăgi şi produselor de îngrijire pentru stome.
2008
Bristol-Myers Squibb şi-a anunţat în aprilie 2008 planul de a vinde aproximativ 10-20% din capitalul Mead Johnson Nutrition Company publicului, printr-o ofertă publică iniţială, şi de a păstra cel puţin 80% din participaţii pentru viitorul apropiat. Alături de vânzarea Medical Imaging şi ConvaTec, acest anunţ s-a înscris în transformarea BioPharma menită să recentreze Bristol-Myers Squibb pe activitatea sa biofarmaceutică.
Bristol-Myers Squibb încheie un acord de exclusivitate cu KAI Pharmaceuticals, Inc., o companie privată de biotehnologie, pentru a dezvolta şi comercializa o terapie pentru boli cardiovasculare.
Bristol-Myers Squibb achiziţionează Kosan Biosciences, companie specializată în tratamentele pentru cancer cu sediul în California, pentru aproximativ 190 de milioane de dolari. Această achiziţie a întărit resursele companiei cu compuşi din două clase importante de medicamente împotriva cancerului.
Bristol-Myers Squibb încheie un acord de exclusivitate cu PDL BioPharma din Redwood City, California, pentru a dezvolta și a comercializa la nivel mondial un tratament pentru mielomul multiplu.
Bristol-Myers Squibb încheie o colaborare mondială cu Exelixis, o companie din domeniul biotehnologiei cu sediul în San Francisco, California, pentru a dezvolta și comercializa două terapii inovatoare: una pentru carcinomul medular tiroidian, și alta ca tratament pentru tumorile solide maligne avansate.
Bristol-Myers Squibb încheie o colaborare la nivel global cu ZymoGenetics din Seattle, Statul Washington, pentru a dezvolta şi comercializa PEG-Interferon lambda, un nou tratament pentru hepatita C.
2009
Bristol-Myers Squibb încheie o colaborare mondială cu Nissan Chemical Industries şi Teijin Pharma pentru dezvoltarea şi comercializarea unui medicament antiaritmic selectiv la nivel auricular, cu administrare orală.
La sfârșitul lunii iulie, Bristol-Myers Squibb anunță aprobarea FDA pentru ONGLYZA™ (saxagliptin).
Bristol-Myers Squibb cumpără Medarex Inc., o companie din domeniul biotehnologiei, partener din 2005. Această achiziţie a fost cea mai mare tranzacţie din cadrul strategiei String of Pearls până la acea dată şi a extins semnificativ sectorul de oncologie şi imunologie al Bristol-Myers Squibb, poziţionând compania pentru mult timp pe primul loc în industria biologică şi permiţându-i să dobândească drepturi depline pentru ipilimumab.
Bristol-Myers Squibb a încheiat o colaborare internațională cu Alder Biopharmaceuticals Inc. din Bothell, Washington, pentru a dezvolta şi comercializa un agent biologic experimental nou pentru tratamentul poliartritei reumatoide.
La 23 decembrie, compania încheie scindarea de acţiunile Mead Johnson. Scindarea focalizează Bristol-Myers Squibb doar în sectorul biofarmaceutic şi marchează finalizarea transformării sale în lider pe acest sector.
Bristol-Myers Squibb şi Allergan, Inc. au anunţat un acord mondial pentru dezvoltarea şi comercializarea unui medicament pentru tratamentul durerii neuropate cu administrare orală.
2010
În decembrie, Bristol-Myers Squibb cumpără de la Oncolys BioPharma drepturile internaţionale pentru fabricarea, dezvoltarea şi comercializarea festinavir, un inhibitor nucleozidic de revers transcriptază cu administrare orală.
În noiembrie, KOMBIGLYZE™ XR (saxagliptin și metformin HCL extended release) este aprobat în Statele Unite
YERVOY™ (ipilimumab) este aprobat de către FDA în Statele Unite.
YERVOY Logo
În iunie, NULOJIX® (belatacept) este aprobat de către FDA în Statele Unite.
În iulie, Bristol-Myers Squibb şi Innate Pharma au anunţat un acord global pentru dezvoltarea şi comercializarea unui medicament experimental în domeniul imuno-oncologiei.
Innate Pharma Logo
În septembrie, Bristol-Myers Squibb a cumpărat Amira Pharmaceuticals, o companie farmaceutică axată pe molecule mici și specializată în descoperirea și dezvoltarea în stadiu precoce a medicamentelor noi pentru tratamentul bolilor inflamatorii și fibrotice.
Amira Logo
In septembrie, Bristol-Myers Squibb și Ono Pharmaceutical Co., Ltd., încheie un acord strategic de a extinde jurisdicția Bristol-Myers Squibb asupra unui medicament investigațional imuno-oncologic, un anticorp PD-1, și pentru dezvoltarea și comercializarea împreună a Orencia în Japonia.
Ono Pharmaceuticals Logo
În septembrie, Bristol-Myers Squibb și Ambrx, Inc., au anunțat o colaborare pentru cercetarea, dezvoltarea și comercializarea noilor programe biologice în diabet și insuficiență cardiacă.
Ambrx Logo
În octombrie, Bristol-Myers Squibb şi Gilead Sciences au anunţat un acord de licenţă pentru dezvoltarea şi comercializarea unui nou comprimat combinat în doză fixă pentru persoanele cu HIV.
Gilead Sciences Logo
În noiembrie, Bristol-Myers Squibb şi ASLAN Pharmaceuticals au anunţat un parteneriat inovator pentru autorizarea şi dezvoltarea unui compus oncologic experimental.
ASLAN Phramaceuticals Logo
În februarie 2012, Bristol-Myers Squibb a cumpărat Inhibitex, Inc.
2012
În August 2012, Bristol-Myers Squibb achiziționează Amylin Pharmaceuticals, o companie biofarmaceutică axată pe cercetarea, dezvoltarea și comercializarea unei francize de agoniști GLP-1 pentru tratamentul diabetului tip 2.
Amylin Logo
În decembrie, ELIQUIS® (apixaban) este aprobat de către FDA în Statele Unite.

2014

În februarie 2014, Bristol-Myers Squibb şi-a vândut unitatea de diabet companiei AstraZeneca. Tranzacţia cuprinde drepturile asupra unităţii globale de diabet a Bristol-Myers Squibb care făcea parte din colaborarea sa cu AstraZeneca, fosta unitate de producţie Amylin din West Chester, Ohio, precum şi achiziţia viitoare, de către AstraZeneca, a unităţii de producţie a Bristol-Myers Squibb din Mount Vernon, Indiana, la aproximativ 18 luni de la închiderea tranzacţiei.
2014

NOUK14NP02471-01. Date of preparation April 2014